Pulsing massage is een hele zachte manier van “masseren”. Hoewel pulsing onder de massage technieken geplaatst wordt, is het een hele andere ervaring. Het lichaam van de cliënt wordt in een continu ritme gebracht. Dit ritme kan zowel snel als langzaam zijn en is afgestemd met de cliënt.

Door de puls-beweging worden de lichaamsvloeistoffen in beweging gebracht waardoor het zelfhelend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd. Het geeft een diepe ontspanning. Je gaat dieper voelen waar het stroomt en waar het stagneert in je lichaam.

Tijdens een pulsing massage kan een blokkade zichtbaar worden. Met toestemming van de cliënt kunnen we er dieper op in gaan. Dit is dan het therapeutische deel van Pulsing: Holistic Pulsing.

Holistic Pulsing
Holistic Pulsing is een zachte vorm van Lichaamswerk waarbij het zelfhelend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. Het zenuwstelsel komt tot rust, er komt ruimte om te voelen. De grote kracht van Holistic pulsing is zachtheid. Ook wel de kracht van de zachtheid genoemd. Er wordt nergens geforceerd, nergens iets opgedrongen. Niets hoeft anders, de uitnodiging is om voelend aanwezig te zijn bij wat zich ontvouwt.

Holistic Pulsing kan ondersteunend zijn bij onder andere het onthaasten van je leven, bij vermoeidheid, stress en spanning, burn-out, bij fysieke klachten en bij zwangerschap. 

Duur van behandeling
Een Pulsing Massage of Holistic Pulsing sessie duurt max 2 uur. Er vindt altijd een voorgesprek plaats en een nagesprek. Zo bespreken we wat er opgevallen is tijdens de behandeling. Een pulsing sessie zowel ter ontspanning als therapeutisch zelf duurt 45-50 minuten.