Je komt het overal tegen. Op het werk (targets), op de weg (jouw doel is om 15 uur ergens te zijn), in de sportschool (ik wil zoveel kilo verliezen of ik wil zoveel kilo kunnen liften) en thuis (de to-do lijstjes).

Alle to-do’s op je lijstjes doen, dat doet goed. In ieder geval bij mezelf. En als ik iets doe die dag dat nog niet op het lijstje staat, zet ik het op het lijstje en vink ik het meteen heerlijk door. Dat is zo heerlijk. Maar… en nu komt het…

Wanneer stel je jezelf het doel om lekker in je vel te zitten?
Wanneer zet je jezelf het doel om nou toch die massage te boeken? Of toch die ene cursus te doen?

“Geen tijd” is een reden die ik vaak hoor. Maar wist je wel dat als je tijd voor ontspanning neemt, je daarna meer gedaan krijgt en je beter in de flow zit?

Je hebt het heel druk met werk en dus laat je de pauze maar voor wat het is? Deze 10 minuten pauze zijn hier net zo belangrijk. Een kopje koffie of thee nemen of een lekker glas water en even in de tuin zitten of het glas naar de buurtglasbak brengen of een brief te posten. Je bent even weg van werkplek. Daarna zul je merken dat het weer beter gaat. Dat je die taken toch nog sneller af krijgt dan gedacht.

Heb je wel eens gehoord van het project waarbij de werkweek maar uit 4 dagen bestond, 32 uur. 1 Dag extra om met je familie door te brengen of je favoriete hobby te doen. Weet je wat er gebeurde? Het ziekteverzuim ging omlaag en productiviteit omhoog. Alle taken voor die week kwamen gewoon af. Daarom is pauze, ook die 10 minuten pauze ook zo belangrijk.

Nu kan ik je helpen bij de ontspanning, bij je doel te behalen en bij jezelf op de eerste plek te zetten. 

Wanneer durf jij het aan om een massage bij mij te boeken?
Ik kan je ook helpen met het plannen van je dagen als je er even niet uitkomt en het allemaal wat veel is of wordt. Ik breng graag structuur in jouw chaos. Dan heb jij meer tijd om te ontspannen.

Wie durft zichzelf dit doel te stellen?

Recommended Articles